Hestesager

Har du brug for en specialiseret advokat til din sag om heste?

Der er mange juridiske aspekter at holde styr på, når det kommer til heste. Vi vil altid anbefale dig at gøre brug af en specialiseret advokat, hvis sagen vedrører heste, hvor et grundlæggende kendskab til hesteverden er en forudsætning for ansvarlig rådgivning.

Vi er specialiserede i hestesager og har indgående kendskab og erfaring - både personlig og professionel - med hesteverdenen. Derfor stiller vi de rigtige spørgsmål og forstår, at hestesager ofte er forbundet med følelser og betragtelige beløb.

 

Hvad hjælper vi dig med?

Vi kender branchen til bunds og har oparbejdet stor erfaring og knowhow på feltet. Vi tilbyder alle former for advokathjælp i hestesager. De typiske sager, vi møder, tæller rådgivning i:

  • Hestehandler
  • Udfærdigelse af købekontrakt
  • Juridisk assistance i forbindelse med partsaftaler, opstaldning og andre samarbejder
  • Tvistsager vedrørende heste 
  • Ansættelsesretlige tvister
  • Forsikring af din hest
  • Forsikringsretlige spørgsmål ved køb af hest
  • Skade på din hest

Uanset hvilken udfordring du står med, kan vi hjælpe dig, så problemerne ikke hober sig op. Vores hjælp kan med andre ord skabe tryghed for dig, så du kan nyde din hest og ridesporten til fulde. 

Købekontrakt, salgskontrakt eller lånekontrakt?

Kom godt i mål med din hestehandel

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt, det er at være grundig, når der skal udarbejdes en salgskontrakt i forbindelse med en hestehandel. Vi ser også mange eksempler på, at venner fx ikke får lavet en lånekontrakt, og derfor ikke har taget stilling til centrale aspekter, før skaden er sket.

Der er ofte tale om store værdier, når det kommer til hestesager. Som altid kan en ufuldstændig kontrakt føre til omkostningstunge tvister, der strækker sig over en lang periode.

Der er en række faldgruber for både køber og sælger, når det kommer til en gennemarbejdet handelsaftale. Udfordringerne findes i både i privat og professionelt regi. Uanset situationen står vi klar til at hjælpe dig og kan trække på årelang erfaring. Ligesom vi har indgående kendskab til de lovmæssige forskelle på området afhængigt af, om der er tale om dansk eller international lovgivning.

Et godt råd:

Når du står overfor at skulle købe, sælge eller leje en hest er der meget, der kan gå galt. Hvis du vælger at gøre det uden professionel hjælp, er vores bedste råd, at udarbejde en detaljeret skriftlig aftale, som begge parter underskriver. På den måde kan I bedre løse eventuelle konflikter senere hen, og vi vil have bedre forudsætninger for at kunne hjælpe dig ud af konflikten.

 

Forsikring af din hest

Når du køber en hest gælder der en lovpligtig ansvarsforsikring.

Har du styr på eller overvejet at få en…?

→ Lovpligtig ansvarsforsikring
→ Livsforsikring
→ Sygeforsikring
→ Uanvendelsesforsikring til ridning og avl

Relevansen af de forskellige forsikringer afhænger af din hest og dine ønsker. Vi kan hjælpe dig med at finde den rette løsning, der giver dig tryghed og samtidig ikke er unødigt omfattende eller dyr.

Få en specialiseret hesteadvokat til at hjælpe dig

Meget ofte er der behov for konkret vejledning og indsættelse af særlige vilkår i en kontrakt. Og har du en specialiseret advokat med på råd i en hestesag, minimerer du risikoen for en senere tvist.

Uanset hvilket aspekt af en hestesag, du har brug for hjælp til, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os og høre mere.

Vores specialist i hestesager er advokat Thorbjørn Bosse Olander

Telefon: (+45) 45 85 64 02 – Direkte (+45) 25 24 30 74

Email: virum@virumtorvadvokater.dk